Wat is Rebalancing?


Rebalancing is een unieke en diepgaande vorm van lichaamswerk. Het nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. Rebalancing raakt je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Daardoor kun je je bewust worden van de gewoontepatronen en denkbeelden die je levens-en lichaamshouding bepalen en beperken.

Enkele uitgangspunten van Rebalancing zijn:

  • Al je ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in het lichaam en mani- festeren zich onder andere in je lichaamshouding, ademhaling en spierspanning.
  • Hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat, uit zich in je lichaam.
  • Wanneer je geaard bent in je lichaam en in contact met wat je voelt, sta je het meest on-bevangen en vrij in de werkelijkheid.
  • Een liefdevolle en meditatieve werkwijze vormt de basis van Rebalancing.

Waarom Rebalancing?

Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Wanneer we opgroeien leren we die kwaliteiten te leven waarin we worden gespiegeld en bevestigd worden. Om te overleven passen we ons vanzelf aan de eisen van de omgeving aan. Datgene in ons wat niet bevestigd of gewaardeerd wordt - vaak is dat onze passie, woede, of gevoeligheid - houden we in.

Dat inhouden en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest. Op lichamelijk niveau gebeurt dit door het aanspannen van bepaalde spiergroepen of het inhouden en aanpassen van de ademhaling. Deze processen verlopen in de regel onbewust, brengen het lichaam uit zijn evenwicht en kosten veel energie.

Dit kan tot uitdrukking komen in psychische en / of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek-, schouder-en rugklachten. Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek.

Je kunt op verschillende manieren met die signalen van je lichaam omgaan. Herkenbare patronen zijn bijvoorbeeld:

  • Negeren door jezelf flink te houden, klachten weg te praten of door onder te duiken in hard werken.
  • Vluchten in overmatig eten, drinken of roken.
  • Depressief worden of een burn out oplopen.
  • Bestrijden door gebruik van medicijnen.

Hoe werkt Rebalancing?

In een Rebalancing lichaamswerk sessie staat met volle aandacht aangeraakt en zo 'geraakt ' worden centraal. Je leert je te openen voor gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn. Dit brengt je weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust. Fysieke of psychische problemen zijn voor Rebalancing een ingang naar een dieper en essentiƫler niveau van ervaren. Problemen worden niet opgelost op het niveau waarop ze zijn ontstaan, maar veranderen als wij onze innerlijke ruimte leren ervaren.

Welke technieken gebruikt Rebalancing?

Body Reading:
Elk lichaam vertelt zijn eigen verhaal. We nemen de balans van het lichaam waar en zien de gebieden die ingehouden (overspannen) of futloos (onder-spannen) geworden zijn.

Deep Tissue massage:
Diepe weefselmassage is een massage, die gericht is op de diepere spieren en weefsels. Deze massage helpt specifiek bij chronische spanning en samen- gespannen gebieden zoals de nek, schouders en de lage rug.

Trager:
Deze subtiele gewrichtsmassage geeft lichaamsbewustwording door beweging en zorgt voor meer ruimte in het hele lichaam, waardoor er een diepere ontspanning, energiestroom en integratie plaatsvindt. Werkt verbluffend in combinatie met Deep Tissue Massage.

Ademhaling:
Helpt om het vermogen tot voelen te vergroten. Adem is leven. Een vollere en bewustere ademhaling brengt je meer in contact met wie je bent en wat je voelt.

Zelfonderzoek:
Een werkzame methode om diepgaand gevoelens te onderzoeken en te laten ontvouwen.

Meditatie:
Meditatie is een ander woord voor bewust-zijn. Wanneer het lichaam dieper ontspant, zal ook het denken ontspannen. Als de stilte die dan ontstaat bewust ervaren wordt, kan dat een rustpunt geven. Het is dan mogelijk om getuige te zijn van het eigen voelen en denken.

Dorn Methode
De Dorn Methode is een zachte ruggenwervel & gewrichtcorrectie methode waarbij klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstaand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld kunnen worden.

De Rebalancing sessie:

Een Rebalancing sessie duurt 90 minuten en begint met een inleidend gesprek wat de leidraad vormt voor de sessie. Er wordt altijd uitgegaan van datgene wat het meest actueel is. Ik werk met een massagetafel.


Nepalese bergen

 

Rebalancing en Massage Praktijk is gevestigd in Almere dichtbij Amsterdam. Gespecialiseerd in meditatie - gezichtsmassage - gewrichtsmassage - zelfonderzoek - Osho - bewust ademen - stretchings - emotioneel lichaamswerk.

Namaste Webdesign - Jules Pasteuning Webontwikkeling