Deep Tissue Massage


Deep Tissue Massage of Diepe Weefsel Massage is een vorm van massage, die gericht is op de diepere spieren en weefsels. Deze massage helpt specifiek bij chronische spanning en bij samengespannen gebieden zoals de nek, schouders en de lage rug.

 

Werkwijze Deep Tissue Massage

 

Hoewel het over diep massage werk gaat, betekent dit niet automatisch dat deze vorm van massage pijnlijk is. Vanuit mijn ervaring als Rebalancer werk ik met deze massages op de grens van waar het eventueel pijn kan doen, maar altijd op het niveau dat je nog steeds kunt ontspannen.

Ik vraag je dan ook naar het gebied te ademen en aanwezig te zijn waardoor het effect van de massage groter is. De meeste lichamelijke klachten komen voort uit spierspanning en deze zijn met Deep Tissue Massage perfect te behandelen. Na één behandeling kun je soms al verbetering voelen.

 

Literatuur over Deep Tissue Massage

 

In het boek "Healing Back Pain" van dr. Sarno heeft hij het over TMS (Tension Myositis Syndrome). TMS stelt dat de meeste klachten uit spierspanning voortkomen. Spieren en weefsel krijgen door contractie minder zuurstof en bloedtoevoer waarna er uiteindelijk verkramping en pijn in dat gebied ontstaat. Door Deep Tissue massage kunnen deze blokkades opgeheven worden.

 

Deep Tissue Massage Technieken

Meestal combineer ik de massage met de Trager-techniek (subtiele gewrichtsmassage en bewustwording door beweging) waardoor er een diepere ontspanning en meer integratie plaatsvindt.De Rebalancing en Massage Praktijk is gevestigd in Almere dichtbij Amsterdam. Gespecialiseerd in meditatie - gezichtsmassage - gewrichtsmassage - zelfonderzoek  - Osho - bewust ademen - stretchings.

Namaste Webdesign - Jules Pasteuning Webontwikkeling